G Dent

96782136_2986016691488606_5885688732782166016_n

Предлагаме ви да помислите и задължително да попитате и обсъдите с вашия дентален лекар възстановяването на обеззъбени участъци чрез зъбни протези – частични или тотални.

Едни от най-разпространените и бързи методи на възстановяване при обеззъбени участъци  си остават протезите . Какво всъщност представляват протезите и какви са техните качества и недостатъци?

Протезите представляват снемаема ( подвижна) зъбна конструкция, която самият пациент може да сваля и слага в устата. Те са придобили народна популярност като „ ченета “. Всъщност това са различни видове пластмасови или комбинация пластмаса и метал конструкции, които наподобяват формата на венците и зъбите и се използват тогава , когато имаме загубени ( извадени) зъби, за да могат да възстановят дъвкателната и естетична функция на челюстите . Лесни за изработване и с доказан в годините успех.

Като предимства ако могат така да се нарекат, са лесната и бърза изработка,  добра естетичност , и прогнозиран резултат, сравнително ниската цената спрямо неподжвижното протезиране и имплантатите.

Недостатъците са , че са подвижен елемент, някои пациенти имат непоносимост към материалите ( алергии) или невъзможност да се адаптират към тях. Може би именно тази невъзможност към адаптация, примесена с подвижността им, е един от най- големите проблеми и предизвикателства за разрешаване. Разработени са редица материали за подобрение на протезите и избягването на алергиите , но въпреки това проблемът в някои случаи остава нерешен.

За да се подобри задържането на протезите може да бъде използвано комбинирано решение, с така наречените надимплантатни протези, които в последните години показват изключително добри резултати и набират все по- голяма популярност. За всеки конкретен случай , ние винаги предлагаме най- доброто решение , за това за повече информация и детайли отностно протезите ни потърсете на посечения телефон.

За ваше облекчение във финансово отношение, сключеният ни договор със Здравната каса дава 252 лв. за изработването на зъбна протеза , но САМО ПРИ ТОТАЛНО ОБЕЗЗЪБЕНА ЧЕЛЮСТ. ПАРИТЕ, КОЙТО СЕ ЗАПЛАЩАТ НЕ ВКЛЮЧВАТ ЗЪБОТЕХНИЧЕСКИЯТ ТРУД !