G Dent

Коренови лечения

 

Корено-канално лечение или т.нар. Ендодонско лечение, представлява обработка на кореновите канали на зъба. Спрямо зъбната си група ( резци, кучешки, премолари и молари ) , кореновите канали имат различен брой, форма и сложност на обработка и лечение.

Кога се налага ендодонско лечение ? Отговорът зависи от симптоматиката и нуждата от такова лечение, дали говорим за пулпит ( първично лечение при възпален или симптоматичен нерв ) или периодонтит ( вторично лечение, липса на нерв, но наличие на възпалителен процес ) .

В който и да е вариант, лечението протича в няколко етапа , като механична обработка на кореновите канали  ( при пулпит – премахване на нерва ) със специални пили и инструменти и химична обработка с различни видове иригационни разтвори за промивка и изчистване на микроорганизмите от кореновите канали.

Когато всичко е добре направено и пациента няма повече симптоматика, лечението завършва със запълване на корено-канално система с т.нар. силъри. Разбира се, това не е краят на процедурата, защото освен безупречно почистване, обработване и запълване на каналите на зъба, трябва да се завърши и с точно обтуриране ( пломбиране ) или изгражане на зъба. При наличието на големи разрушения и възстановявания на зъба, ние от Гергов Дент, задължително препоръчваме и съветваме нашите пациенти да обличат зъба в обвивни корони ( металокерамични или циркониеви ).

Д-р Гергов е един от малкото специалисти в тази област , доказали се във времето като един добър професионалист Ендодонтист. При нас кореновите лечения са на изключително високо ниво с доказано качество и гаранция за успех ! През годините Д-р Гергов се е специализирал в микроскопската ендодонтия, за обработка на сложни коренови канални системи и премахване на сепарирани ( счупени ) канални инструменти в каналите.

ЗА НАС – БЕЗ ДА МОЖЕМ ДА ПРЕДЛОЖИМ ПРАВИЛНО ЕНДОДОНСКО ЛЕЧЕНИЕ НА ЗЪБИ, НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИМ ИЗОБЩО !